שיקום פרויקטים
החלום ושיברו
תליתם ציפיות רבות בפריוריטי, שמעתם על הרבה פרויקטים מוצלחים בארגונים אחרים, שילמתם הון על רישיונות, השקעתם כספים ומאמצים אדירים ביישום ובפיתוח המערכת, והנה, התוצאות שקיבלתם הן פושרות במקרה הטוב. זו יכולה להיות הרגשה מאוד מתסכלת. אני אנתח להלן את מה שאני תופס כסיבות המרכזיות לכישלונות אלו.
הסיבה לכשלון פרויקטים
ראשית, יש מעט מאוד חברות יישום המחויבות לתחום או מבינות בו. כיום, מספר רב של חברות נותנות שירותי יישום פריוריטי כחלק מסל שירותים נרחב, ללא מחויבות אמיתית לנושא. בנוסף על כך, ישנה תחושה מוטעית, שמאוד קל ליישם פרוייקט פריוריטי: המערכת גמישה, הקוד פתוח ושקוף ומחוללי היישומים השונים נגישים לכולם. תחושה זו, גורמת לרבים להציע שירותיי יישום ותכנות, מבלי להבין לעומק את התחום. סיבה נוספת, היא תחלופה בלתי פוסקת של מנהלי פרויקטים, דבר שקורה גם בחברות מקצועיות מאוד. בכל תחלופה כזו, כמות עצומה של ידע יורדת לטמיון ונדרשים מאמצים רבים מצד הארגון להכניס את מנהל הפרויקט החדש לעניינים. סיבות אלו, וסיבות אחרות נוספות, מחייבות מקצועיות גבוהה של המיישם, לצד מודל עבודה מדויק ויעיל וכחלק ממחויבות ארוכת טווח.
האם אפשר לתקן?
חד משמעית. והרבה יותר מהר ממה שנדמה. לא אגזים אם אומר כי כבר לאחר יום עבודה בודד, ניתן לגרום לשינוי כיוון. יישום הפריוריטי אינו כל כך מסובך אם יש לכם מחויבות אמיתית לנושא ואתם עובדים עם איש מקצוע אמיתי. לא רק זאת, זה אפילו מהנה. כמובן, שקבלת תוצאות עומק הינה תוצאה של שנים רבות של עבודה מאומצת, אבל להבין את היכולות רבות העוצמה של המערכת ניתן להבין כבר מהפרויקט הראשון שעושים בה ומצליחים בו. ארגונים רבים וטובים עשו זאת לפניכם, איתי ועם מיישמים מקצועיים אחרים, אין סיבה שגם אתם לא תצליחו בכך.